ETF's zoeken?
Bolero’s uitgebreide ETF-zoekmotor of screener bevat detailinformatie van enkele duizenden ETF’s. Je vindt de motor op ons platform.
Klik in het Bolero-platform op “Zoek per effecttype” naast de witte zoekbalk bovenaan. Deze handige tool laat u toe om aan de hand van verschillende parameters uw persoonlijke ETF-selectie samen te stellen:
1. Kies het type onderliggende waarde dat u wenst (o.a. aandelen, obligaties, grondstoffen…)
2. Selecteer eventueel de regio of sector van uw keuze
3. Verfijn uw zoekopdracht met extra filters zoals long/short, dividenddistributie/kapitalisatie, fysiek/synthetisch, hefboom,…
Identiteitskaart van de ETF
De ETF-identiteitskaart is het meest uitgebreid in het Bolero-platform, maar vindt u ook in beknopte vorm in de Bolero mobiele app, samen met de samenstelling, de top 10 posities, de strategie van de ETF,...
A = Beleggingsfocus of welke effecten de ETF wil volgen. In dit geval gaat het om Amerikaanse effecten (US Equity) van grote bedrijven (Large Cap) met groeipotentieel (Growth).
B = Onderliggende waarde. Hier lees je welke index de ETF volgt.
C= Activaklasse. Deze index, Nasdaq, bestaat enkel uit aandelen. Soms belegt de index enkel in obligaties en heel af en toe gaat het om een combinatie van aandelen en obligaties.
D= Emittent of uitgever van de ETF.
E = de beleggingsstrategie van de ETF. Die kan variëren van large caps (hele grote bedrijven) tot small caps (kleine bedrijven). Of focussen op groeibedrijven, dividendbedrijven, technologiebedrijven,...
F = de regio waarin de ETF (voornamelijk) is belegd.
G = de sector waarin de ETF (voornamelijk) is belegd.
H = wanneer de ETF met een hefboom werkt, kan je dat hier terugvinden.
I = bezit de ETF ook alle effecten (fysiek) of bootst de ETF via derivaten de ETF na (synthetisch)?
J = Keert de ETF dividenden uit (distributie) of worden die meteen opnieuw herbelegd (kapitalisatie)?
K = Hoe vaak wordt er een dividend uitgekeerd?
L = De Amerikaanse financiële dienstverlener Morningstar deelt voor vele ETF's één tot vijf sterren uit op basis van de historische koersprestaties en de kosten.
M = Stijgt de waarde van de ETF wanneer de koers van de index stijgt (long) of stijgt de waarde van de ETF wanneer de koers van de index daalt (short)?
N = Munt waarin de ETF noteert.
O = is de werkelijke waarde van een ETF uitgedrukt per deelbewijs.
P = de som van de kosten uitgedrukt in percentages. Het is de som van de kosten om de portefeuille aan te houden met de kosten voor de transacties in de portefeuille om de index zo nauwgezet te kunnen volgen.
Q = wanneer de ETF voor het eerst noteerde.
R = het aantal uitstaande deelbewijzen.
S = het gemiddeld aantal deelbewijzen dat dagelijks verhandeld wordt.
T = de omzet sinds het begin van het jaar, geïnvesteerd in de ETF.
Essentiële beleggersinformatie
Op de overzichtspagina van de ETF, onder de tab 'Documenten' vind je belangrijke informatie over de ETF. Essentieel is het KID-document of Key Information Document dat elke ETF-emittent sinds 2018 moet voorzien van Europa. In het KID staat essentiële informatie over de kosten, risico’s, kenmerken,… van de ETF. Dankzij het document kan je ETF’s onderling beter vergelijken. Als de ETF-uitgever geen KID ter beschikking stelt, mag een broker als Bolero geen handel in het product toelaten.
Andere documenten die je kan raadplegen zijn het halfjaar- en jaarverslag. Ook de prospectus en en de productfiche kan je hier terugvinden.