vr. 28 feb 2025

What's cooking?
What's Cooking Group NV voorheen Ter Beke NV is een in België gevestigde onderneming die zich bezighoudt met de productie en verkoop van verwerkte vleesproducten en gekoelde kant-en-klaarmaaltijden. De onderneming opereert als een agro-industriële groep die haar activiteiten organiseert rond 2 productfamilies zoals vleesproducten gegrilde kipreepjes, gerookte spekblokjes, gebakken ham, pt, salami, droge worst, enz. verkocht onder de merknamen Pluma en Danil Coopman. Het levert kant-en-klare maaltijden zoals verse lasagne (nr. 1 in Europa), tagliatelle, cannelloni, macaroni, pizza's, enz. verkocht onder de merknamen Come a casa, Vamos en Stefano Toselli. De producten worden vers gemaakt van zorgvuldig ingekochte ingrediënten en zorgvuldig gecreëerd en getest door producttechnologen en -ontwikkelaars.
What's Cooking? verkocht in januari 2025 de Savoury business unit, die als beëindigd wordt gerapporteerd in de cijfers over 2024. Deze transactie resulteerde in een nettowaarde van ongeveer 100 miljoen euro na gemaakte kosten. Ze zullen een totaal bruto dividend van €10 per aandeel uitkeren, bestaande uit een 'speciaal' dividend van 5,5 euro betaalbaar in juni 2025 en een 'normaal' dividend betaalbaar begin juli 2025 van 4,5 euro per aandeel. What's Cooking? gelooft dat het speciale dividend gerechtvaardigd is gezien de succesvolle afronding van de verkoop van de Savoury business unit begin 2025, waardoor het bedrijf weer in een positieve netto kaspositie komt na de verkoop. De dividenden laten hen ook voldoende middelen over om hun langetermijnstrategie uit te voeren, inclusief organische groeiprojecten en focus op goed gekozen M&A-projecten.
What's Cooking? kijkt met vertrouwen naar 2025 en - behoudens onvoorziene omstandigheden - verwacht dat de REBITDA tussen 34 miljoen euro en 40 miljoen euro zal liggen in FY25 (exclusief de voorgenomen acquisitie).

