di. 27 apr 2021

Het Franse Schneider Electric rapporteerde opnieuw zeer sterke omzetcijfers, met een organische omzetgroei van 13,5% in het eerste kwartaal. Dat is 5% meer dan analisten hadden verwacht, met dank aan de forse omzetstijging in de regio Asia-Pacific (+32% op jaarbasis) en de sterke vraag naar zijn aanbod voor datacenters en energiebeheer voor gebouwen. Analisten zullen de verwachtingen naar schatting met 7% moeten opschroeven, vanaf de huidige niveaus. KBC Asset Management bevestigt de “Kopen”-aanbeveling voor het aandeel en verhoogt het koersdoel van 130 naar 150 euro.
China stuwt business in eerste kwartaal
Onder impuls van een bijzonder sterke groei in China en een robuuste vraag naar zijn aanbod voor datacenters en energiebeheer in gebouwen, steeg de omzet van Schneider in het eerste kwartaal met 13,5% (organisch) tot 6,53 miljard euro (7,88 miljard dollar). Door het bedrijf gepolste analisten hadden voor het kwartaal een stijging van de omzet met 8,2% tot 6,22 miljard euro voorspeld.
Schneider gaf aan dat de vraag naar infrastructuur sterker was in de VS, gestimuleerd door recente weersgerelateerde problemen en overheidsinspanningen om de stabiliteit van het net te verbeteren.
Vooruitzichten Schneider 2021
Schneider verhoogde ook de vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Het verwacht op organische basis (dus zonder overnames) voor 2021 een aangepaste EBITA-groei met 14 à 20% (eerder 9 à 15%), een omzetgroei van 8% à 11% (eerder 5% à 8%) en EBITA-marge die met 130 basispunten kan stijgen tot 16,7 à 17,1% (eerder werd gemikt op een extra 40 basispunten).
De bijgestelde verwachtingen houden rekening met de huidige onzekerheden, maar ook met de “sterke onderliggende vraagtrends in het eerste kwartaal”. "De onzekerheid rond de rest van 2021 blijft bestaan, omwille van de recente opleving van coronabesmettingen in specifieke landen en de mogelijke wereldwijde druk op de toeleverings," zei CEO Jean-Pascal Tricoire.
KBC Asset Management over de resultaten van Schneider
Analist Alex Martens verwelkomt opnieuw een indrukwekkende omzetgroei. De bijgestelde prognoses voor de autonome omzet en marge overtreffen de verwachtingen in dit vroege stadium. Dat geeft een geruststellend signaal dat het management zich comfortabel voelt, ondanks componententekorten en andere inflatoire druk.
Analisten moeten hierdoor hun ramingen opnieuw verhogen. Een eerste indruk is dat de verbeterde verwachtingen voor 2021 een opwaardering van 5% ten opzichte van de huidige verwachtingen impliceren. Aan de bovenkant van de verwachtingsvork zouden de verwachtingen tot 7% hoger moeten kunnen liggen.
Gezien de kwaliteiten van het aandeel en een goede staat van dienst op de beleggers te blijven trakteren op positieve verrassingen is het aandeel nog steeds niet te duur. KBC Asset Management blijft dan ook aanbevelen om het aandeel te “Kopen”, en verhoogt het koersdoel van 130 naar 150 euro.
Schneider: favoriet aandeel in industriële sector
Schneider is één van de favoriete aandelen van KBC Asset Management in de industriële sector. Maar wie zijn de andere favorieten?
In onderstaand dossier zoomt sectoranalist Alex Martens in op de meest relevante trends en prestaties van de industrials en verklapt hij zijn 4 favoriete sectoraandelen. Download gratis het dossier via onderstaande link.
Industriële sector: trends, waardering en 4 favoriete aandelen