di. 15 apr 2025
KBC Securities verlaagt koersdoelen voor LVMH, Kering en Pernod Ricard

LVMH heeft een verkoopupdate gegeven die magerder oogt dan verwacht. De verkoop zakte met 3% op jaarbasis naar 20,3 miljard euro. Voornamelijk de divisie mode en lederwaren was een tegenvaller met een daling met 5%, aldus KBC Securities-analist Tom Noyens.
LVMH?
LVMH is de wereldmarktleider voor luxegoederen met een ruim gamma van producten zoals lederwaren, modeartikelen, juwelen, horloges, cosmetica, champagne en sterke dranken. De productenportefeuille bevat onder meer Louis Vuitton, Givenchy, Dior, Moët & Chandon, Dom Perignon, Hennessy, Bulgari, Tag Heuer en Sephora.
Verkoopdaling in belangrijke divisies
Naast de tegenvaller in de belangrijke divisie mode en lederwaren, bleek dat ook de sterke dranken, voornamelijk Cognac, het moeilijk blijven hebben met wederom een sterke daling met 9%.
Per regio ziet Tom dat nu naast de Aziatische markt (-11%) ook de Amerikaanse consument het moeilijk heeft met een daling (verkoop daalde met 3%). Europa stabiliseert met een groei van 2%.
Reizende Chinees shopt minder
Tijdens de verduidelijking van de cijfers gaf CFO Cabanis aan dat de Amerikaanse consument 'eventueel' een impact heeft ondervonden de laatste weken door de onzekerheid rond het economische plaatje.
Het management wijst vooral naar de sterk tegenvallende Chinese consument die ook minder internationaal ging shoppen, historisch voornamelijk Japan.
Vertrouwen in de toekomst
Naar de toekomst toe zegt management dat ze "vertrouwd vooruit blijven kijken, terwijl ze wel alert blijven". Omtrent de tarieven gaf LVMH niet veel prijs en wezen ze voornamelijk op de productiecapaciteiten die ze er lokaal hebben en verder opgeschroefd kunnen worden.

KBC Securities over LVMH
Het lichtpuntje aan het einde van de tunnel is ineens weer wat kleiner geworden, stelt Tom Noyens. Waar de laatste kwartalen de hoop begon te leven dat het dieptepunt bereikt was dankzij Amerikaanse consumenten die opnieuw zouden spenderen en Chinese consumenten die stelselmatig zouden komen bovendrijven, concludeert Tom nu dat het herstel verder uitgesteld moet worden.
De heropleving verloopt veel moeilijker dan verwacht en de onzekerheid die er leeft door het gedrag van de Amerikaanse president helpt niet. LVMH kan, als grootste luxeconglomeraat ter wereld, zelfs niet om de huidige consumentenperikelen heen.
Tom gaat ervan uit dat deze cijfers ook een negatief effect zullen hebben op de andere luxebedrijven, met zelfs een nog negatievere impact op het Franse Kering dat meer blootstelling heeft richting de aspirationele koper.
Ook voor de cognacmerken ziet Tom nog altijd een negatieve cyclus die langer blijft duren. Daarom past hij wat aanbeveling aan:
- LVMH (koersdoel van 815 naar 730 euro) en Pernod Ricard (koersdoel van 170 naar 120 euro): Tom past de koersdoelen aan omdat het dieptepunt lager ligt dan verwacht en de opwaartse beweging langer duurt dan gehoopt. Toch behoudt hij de ‘Kopen’-aanbeveling voor beide bedrijven, gezien de zeer aantrekkelijke waardering, de sterke merken in portefeuille en de luxestatus.
- Kering (van 290 naar 160 euro): rond Kering verwacht Tom dat het verlies van de luxestatus meer problemen zal meebrengt dan dat velen denken. En dat het herwerken van voornamelijk het merk Gucci langer zal duren dan hij initieel hoopte. Daarom gaat de aanbeveling van ‘Kopen’ naar ‘Houden’.